Divendres, 23 d'abril de 2021 - Edició 1002
La República

[Vídeo] Duque se’n riu d’un periodista que li demana proves després que negui irregularitats amb la societat dels seus immobles

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, ha sortit a donar explicacions sobre les informacions publicades per ‘Okdiario’ que apunten que va comprar un xalet a Xàbia (País […]

Redacció
Redacció 27/09/2018
El ministre Pedro Duque donant explicacions sobre el xalet/ Tània Tàpia

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, ha sortit a donar explicacions sobre les informacions publicades per ‘Okdiario’ que apunten que va comprar un xalet a Xàbia (País Valencià) a través d’una societat interposada -on també hi ha la casa que té en propietat a Madrid- per eludir el pagament de fins a quatre impostos i ha assegurat que tot el procediment és legal, que la societat ha liquidat tots els impostos corresponents i que els ho va recomanar el notari quan van comprar la casa. “Era el moment de la bombolla i fins i tot el govern promocionava aquesta fórmula”, ha assegurat.  El ministre ha explicat que ell i la seva dona (ara ambaixadora d’Espanya a Malta) vivien llargues temporades a l’estranger i que gràcies a la societat podien gestionar el lloguer del xalet.

A més, ha negat “categòricament” haver facturat despeses personals a la societat (ha assegurat que els únics ingressos que s’han facturat a la societat són els del lloguer de la casa de Xàbia, llogada algunes temporades) ni eludir impostos. El ministre, visiblement nerviós, ha dit que ha parlat amb el president espanyol, Pedro Sánchez, i que té “tot el seu suport perquè segueixi treballant”. També ha dit que no pensa dissoldre la societat perquè li costaria molts diners.

Després de la seva intervenció davant els mitjans, ha acceptat preguntes sempre que no fossin -ha dit- massa personals. Una d’aquestes preguntes ha estat la d’un periodista que li ha demanat proves del que ha dit, de la qual cosa ell s’ha estranyat i ha rigut. Segons el ministre, això “ja era massa” i no tenia per què ensenyar “papers interns de la societat”. Ha dit que un cop queda clar -segons ell- que el seu cas “no té res a veure” amb les paraules que va dir Pedro Sánchez sobre el fet que destituiria a qualsevol persona que crees una societat per evadir impostos, “la resta sobra”.