Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Victòria judicial per les independentistes perseguides per cremar una bandera espanyola a Tarragona

Des d’Alerta Solidària remarquen que la investigació estava moguda per la “fòbia a la llibertat d’expressió” que té la Policia Nacional

Agències 28/01/2022
Pla curt de la crema de banderes franquistes en el marc de la manifestació de suport envers una acusada d'ultratge a la bandera a Tarragona. Imatge del 2 de novembre de 2021 (Horitzontal)

L’independentisme està de celebració: els tribunals arxiven la causa contra les encausades per haver cremat una bandera espanyola, en el marc d’una manifestació per l’1 d’octubre el 2020, segons ha informat el CDR Tarragona.

Tal com ha explicat el col·lectiu, la policia espanyola va obrir una investigació i “van aprofitar arxius il·legals d’activistes per imputar dues persones que no van ser identificades in situ”. Des d’Alerta Solidària remarquen que la investigació estava moguda per la “fòbia a la llibertat d’expressió” que té la Policia Nacional.

El passat 2 de novembre, Carme, una de les investigades va ser citada als jutjats i el seu advocat va reclamar el sobreseïment del cas emparant-se en la jurisprudència europea que sosté que “cremar una bandera és un acte de protesta emparat per la llibertat d’expressió”, ha manifestat el grup. L’acusada ja va evidenciar aquell dia que la repressió no l’espantava i que refermava els seus ideals de justícia i llibertat. De fet, davant dels jutjats es van tornar a cremar banderes espanyoles. Al comunicat ho tenen clar: no és més que “la simbologia d’un Estat repressor i demofòbic que tard o d’hora ens aconseguirem treure de sobre”.