Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Verge ofereix assessorament jurídic a totes les diputades que han patit atacs masclistes a xarxes per si volen denunciar

La consellera alerta de la violència contra les dones en política després que la taronja Anna Grau rebés crítiques per com vestia al faristol del parlament

Avatar
Agències 09/09/2021
Muntatge fotogràfic amb Anna Grau (esq) al faristol del parlament i la consellera de feminismes, Tània Verge

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha ofert assessorament jurídic dels serveis d’intervenció especialitzada de les violències masclistes (SIE) i de l’Institut Català de les Dones a totes les diputades del Parlament que hagin patit atacs masclistes a les xarxes socials per si volen denunciar-ho. En un comunicat el Departament ha informat que la consellera s’ha posat en contacte amb totes les representants polítiques víctimes d’insults i assetjament a xarxes just l’endemà que la diputada de Cs Anna Grau rebés atacs a Twitter per com vesteix.

Al comunicat el Departament d’Igualtat i Feminismes ha recordat que la violència contra les dones en política vulnera les lleis catalanes i ha apuntat que són atacs motivats pel gènere i que el que fan és “humiliar o degradar les dones i promoure la seva cosificació”. Segons Verge, aquest tipus de violència “comunica a la societat que les dones no són benvingudes a participar a la vida pública” .

Verge també remarca que més enllà de “la humiliació, impotència, tristesa, inseguretat i les conseqüències sobre la salut”, la violència política contra les dones també afecta la seva capacitat per treballar als espais on pertanyen. A més, assegura que suposa “una limitació dels drets de participació política” perquè s’impedeix que les dones contribueixin en igualtat de condicions. De fet, avisa que aquests fets poden provocar que les dones afectades abandonin l’activitat política.

“La violència contra les dones en la vida política no es pot assumir, doncs, com el cost o el preu de fer política per a les dones, sinó com una realitat que el Govern, mitjançant la conselleria d’Igualtat i Feminismes, vol eradicar”, ha manifestat.

El 28% de les diputades han rebut amenaces de violació
Segons dades recollides a la diagnosi del Pla d’Igualtat de Gènere del Parlament, tres quartes parts de les diputades han patit comentaris irrespectuosos amb connotació sexual o conductes d’assetjament, mentre que en el cas dels homes es redueix a una tercera part. A més, el 28% de les diputades han rebut amenaces de violació.