Dimecres, 1 de febrer de 2023 - Edició 1651
La República

Verge i Montero s’emplacen a treballar en una agenda feminista compartida

En la reunió la consellera d’Igualtat i Feminismes i la ministra d’Igualtat han mostrat el seu compromís per continuar treballant bilateralment en una trobada centrada en la garantia dels drets sexuals i l’erradicació de la violència institucional

Agències 14/01/2022
Pla obert de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, i la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en una reunió per compartir les polítiques dels dos departaments. Imatge del 14 de gener del 2022

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la ministra d’Igualtat, Irene Montero, s’han compromès a seguir treballant bilateralment per forjar una agenda feminista compartida.

Reunides aquest divendres a la Generalitat, han coincidit que “malgrat els avenços” en igualtat de gènere, cal aprofundir en la garantia dels drets existents i en l’assoliment de nous.

“Impulsem polítiques feministes desacomplexades, interseccionals, transinclusives i antiracistes”, ha remarcat Verge en un comunicat. Per la seva banda, Montero ha destacat el compromís de potenciar la “col·laboració constant, la cooperació institucional i el treball conjunt”. La garantia dels drets sexuals i l’erradicació de la violència institucional han centrat la trobada.

En la reunió, transcorreguda en “un clima d’entesa i sintonia”, segons el comunicat, s’han abordat qüestions com l’Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius i les polítiques que garanteixen els drets de les persones LGBTI+, com la futura llei trans catalana i la pròxima llei antiracista.

“El nostre interès és avançar el màxim en poder desplegar totes les polítiques feministes que permetin una transformació real per a la igualtat i la garantia de drets”, ha subratllat Verge.

La conselleria i el ministeri han tancat files en defensa de l’objectiu d’erradicar la violència institucional. Per això, Verge ha ofert compartir les eines que està elaborant el Departament d’Igualtat i Feminismes, com ara “les avaluacions de la victimització que poden patir les dones per part de les institucions, els indicadors de diligència deguda en l’actuació dels poders públics, o les mesures de reparació que s’han incorporat en els pressupostos de la Generalitat pel 2022”, en paraules de la consellera.