Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Valls demana un pacte per aïllar l’independentisme i Vox

"No es pot treballar amb els separatistes que volen trencar Europa, Espanya i Catalunya"

|

- Publicitat -

El candidat de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona i exprimer ministre francès, Manuel Valls, ha demanat un pacte entre el PSOE, el PP i Ciutadans per aïllar Vox i “no deixar espais als populistes, d’esquerres i dretes” i als “nacionalistes irredempts”. “No es pot treballar amb els separatistes que volen trencar Europa, Espanya, i Catalunya ni es pot buscar el diàleg amb qui vol implantar un sistema de convivència –l’extrema dreta- que no es correspon amb les màximes de llibertat, igualtat, tolerància i justícia”, argumenta en un article a El País que signa amb l’exdiputat del PSOE César Giner i amb el qual es desmarca de Ciutadans, que negocia un pacte de govern a Andalusia amb PP i Vox. Per tot plegat, segons Valls, “aquesta solució reclama generositat, responsabilitat i sentit d’Estat” i suggereix plantejar un pacte d’Estat “a imatge dels pacte de la Moncloa” que inclogui diversos eixos, entre els quals Europa, la Constitució i Catalunya, entre d’altres.

Publicitat

Sobre la qüestió catalana, el candidat de Ciutadans creu que “cal dialogar per impulsar la riquesa de la seva diversitat, el seu protagonisme polític i la seva competitivitat econòmica, social i cultural en el marc del projecte d’Espanya i Europa”, mentre que sobre la Constitució aposta per una actualització del text “com s’ha fet el en països de millor tradició constitucional”.

En l’article, Valls qualifica els resultats de les eleccions andaluses com “la segona implosió” del que denomina “paradigma socialdemòcrata”, després d’atribuir la primera als anys previs al 15-M i al procés català. Concretament, Valls considera que amb l’auge de l’extrema dreta l’Estat canalitza “moltes emocions extremistes mal canalitzades”. “L’absència de resposta dels governs al problema del poder territorial provoca la pujada de l’extrema dreta, caminem cap al model polític francès o italià”, assenyala el candidat de Ciutadans.

Et pot interessar  Ignacio Garriga, investigat pel Parlament davant les sospites que va infringir el codi de conducta

D’altra banda, l’exprimer ministre francès i candidat de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona critica la “irresponsabilitat” en el PSOE per “prioritzar la identitat” i ser “complaent” amb el separatisme” i la també “irresponsabilitat” del PP per ser “cada vegada més ventrílocs de l’extrema dreta”.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió