Dimarts, 1 de desembre de 2020 - Edició 859
La República

Vaga i mobilitzacions de les estudiants per combatre el sexisme a les aules

Un de cada tres joves considera normal que un noi controli les relacions de la seva parella. Les aules són -o haurien de ser- un bon espai per combatre aquest […]

Marina Almansa
Marina Almansa 14/11/2018

Un de cada tres joves considera normal que un noi controli les relacions de la seva parella. Les aules són -o haurien de ser- un bon espai per combatre aquest tipus de violència i és per això que aquest 14-N les estudiants es planten. La reivindicació les ha portat de les aules al carrer per denunciar el sexisme i per reivindicar una assignatura d’educació sexual inclusiva en totes les etapes educatives. Alhora, s’exigeix que es sancioni actituds masclistes del personal docent.

L’escola i l’aula sovint es converteix en un niu de masclisme que reforça l’estructura heteropatriarcal, i això és just el que es vol erradicar des del Sindicat d’estudiants. A les 12 del migdia les estudiants han iniciat una marxa a plaça de la Universitat que arribarà fins a la plaça de Sant Jaume; la mobilització es produeix simultàniament a 50 localitats diferents de l’Estat.

 

Tot i això, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans no n’ha donat suport. Han assegurat que comparteixen la causa però creuen que la mobilització d’aquest dimarts és oportunista en el sentit que pretén restar importància als actes reivindicatius del 25-N, dia en contra la violència masclista en vers la dona.

El crit, però, és unànime. Amb el masclisme i sexisme en els centres educatius com a punt de partida, les estudiants organitzades demanen una assignatura d’educació sexual avaluable i aplicable en tots els centres mentre que s’imposin mesures disciplinàries i contundents a tots aquells professors que exerceixin actituds masclistes i sexistes.

 

Relacionats