Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023
Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023

Ustec-Stes demana la dimissió de Bargalló per les crítiques als funcionaris

|

- Publicitat -

La Junta de Personal Docent de Terres de l’Ebre del sindicat Ustec-Stes ha demanat la dimissió del conseller d’Educació, Josep Bargalló, després que hagin transcendit fragments d’una conversa amb un grup de sindicalistes que protestaven contra el decret de plantilles en la qual critica els funcionaris. El sindicat denuncia que Bargalló “menysté” els funcionaris i troba “inacceptables” les afirmacions. Des d’Educació consideren que la frases “si es queden sense funcionaris, per mi millor” i “hi ha un tant per cent de funcionaris que estan ‘apalancats’ de puta mare” han estat tretes de context. En canvi, Ustec-Stes considera que Bargalló subratlla que prefereix el funcionament del sistema educatiu “quan tot el personal és interí”.

Publicitat

En paral·lel, el sindicat també ha expressat “malestar” pel que considera una “manca d’intenció de revertir les retallades”. Segons la formació, Bargalló els ha comunicat que si s’aproven els pressupostos s’estudiarà retornar l’hora lectiva a primària el curs vinent i a secundària el curs 2021-2022. “De les hores de permanència ni parlar-ne”, afegeix Ustec.

També destaca el “no rotund” del conseller a la derogació del Decret de plantilles, que “resta poder al claustre” i té el “perill” de convertir els instituts i les escoles en “sistemes caciquils”. Segons el sindicat, amb aquesta resposta Bargalló “ha qüestionat el paper de la democràcia als claustres”, i afirma que també ha dit “que les assemblees no funcionen” i que, en última instància, “mana el Departament”.

Finalment lamenten que “no content amb això”, ha instat els treballadors que no estiguin d’acord amb aquestes condicions laborals, “alineades amb la privatització del sistema educatiu”, a “marxar de l’ensenyament públic”.

 

Publicitat

Més notícies

Opinió