Dissabte, 31 d'octubre de 2020 - Edició 828
La República

Ustec repeteix victòria i la Intersindical-CSC tercera força a les eleccions sindicals de docents

Consolidació dels sindicats independentistes   El sindicat docent Ustec-STES ha repetit la victòria de les darreres eleccions sindicals en els comicis a l’ensenyament públic no universitari que s’han celebrat aquest […]

Avatar
Agències 12/03/2019

Consolidació dels sindicats independentistes

 

El sindicat docent Ustec-STES ha repetit la victòria de les darreres eleccions sindicals en els comicis a l’ensenyament públic no universitari que s’han celebrat aquest dimarts. 80.887 mestres i professors de l’ensenyament públic català estaven citats a votar. Ustec ha aconseguit 13.992 vots, que li donen dret a 162 delegats, 11 més que els que tenia fins ara. La Intersindical-CSC, sindicat de clara tendència independentista, ha estat la sorpresa de la jornada, ja que ha passat de no tenir representació entre el professorat a situar-se com a tercera força, amb 4.095 vots i 46 delegats. CCOO ha aconseguit mantenir la segona posició però ha baixat de 6.376 a 5.197 vots, i de 93 a 58 delegats.

Després de la victòria a les eleccions sindicals de tècnics i administratius a la Generalitat, la Intersindical obté un gran resultat a la docència

Per darrere, ASPEPC-SPS se situa en quarta posició tot i que puja de 2.701 vots i 38 delegats a 3.881 i 44 representants. CGT baixa de 28 a 24 delegats amb 2.235 vots, UGT de 24 a 22 amb 2.389, ANPE de 6 a 2 amb 457 vots, USOC puja de 2 a 4 amb 302 vots i CSI-F de 3 a 2 amb 196.

Aquest és el segon resultat destacat en les eleccions sindicals del personal públic de la Generalitat que aconsegueix la Intersindical-CSC. La setmana passada es va saber que la formació havia passat de 4 a 35 delegats a les del personal tècnic i administratiu de la Generalitat, xifra que la situava com a primera força sindical empatada amb IAC-CATAC.

La Intersindical-CSC obté uns resultats històrics a les eleccions sindicals de personal docent no universitari

La Intersindical-CSC obté uns resultats històrics a les eleccions sindicals de personal docent no universitari en obtenir 47 delegats i delegades (passant de 0 a 47 representants) tenint en compte que s’han presentat llistes a 7 de les 10 demarcacions i que, a més, era la primera vegada des de 1999 que el sindicat republicà es presentava a aquestes eleccions.

El creixement de la Intersindical-CSC respon a la necessitat d’un sindicalisme compromès amb el projecte de construcció de la República Catalana i ha de comportar que altres sindicats optin per aquest construcció col·lectiva del projecte republicà i nacional.

Els resultats obtinguts permeten a la Intersindical-CSC entrar a la Mesa Sectorial de personal docent no universitari i d’aquesta manera tenir la capacitat d’influenciar en les decisions que afectin als més de 80.000 professionals de l’ensenyament públic de Catalunya.

Aquests resultats consoliden el sindicat republicà com al sindicat que està tenint el creixement més gran en el marc de les eleccions que durant aquestes setmanes es fan al sector públic de la Generalitat de Catalunya, una setmana més tard de l’èxit a les eleccions de personal tècnic i administratiu de la Generalitat i que han de tenir continuïtat a les eleccions que properament se celebraran a l’àmbit de la sanitat pública catalana.

Relacionats