Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Uspac no entén que es generi debat sobre l’actuació policial a Cornellà

El secretari del sindicat de Mossos d’Esquadra Uspac, Francesc Vidal, no entén que es generi debat sobre l’actuació policial de l’agent que va abatre l’assaltant que va entrar a la […]

Redacció
Redacció 22/08/2018
Comissaria de Cornellà / EP

El secretari del sindicat de Mossos d’Esquadra Uspac, Francesc Vidal, no entén que es generi debat sobre l’actuació policial de l’agent que va abatre l’assaltant que va entrar a la comissaria de Cornellà de Llobregat (Barcelona) aquest dilluns.

En una entrevista de la Cadena Ser aquest dimecres, Vidal ha qualificat l’actuació de “correcta” i ha explicat que defensaran la seva afiliada davant d’una possible denúncia de la família de la víctima.

El representant sindical ha restat importància a les declaracions del diputat de la CUP al Parlament Carles Riera, que va qualificar l’actuació d’execució extrajudicial: “Ja sabem aquests partits, els antisistema, les opinions que tenen”.

Vidal ha explicat que mentre els superiors de policia i la Conselleria d’Interior defensin l’actuació, el que digui “gent que no entén molt del món policial” no els importa massa, i ha assegurat sentir el suport de les autoritats.

Estan preparades les comissaries?

El representant d’Uspac ha criticat que les comissaries no estiguin preparades i ha lamentat que fa uns anys la prefectura dels Mossos d’Esquadra fins i tot va voler treure els cristalls de recepció: “Ens vam oposar a això, van fer cas omís i van començar a treure algun cristall”.

“La majoria de les comissaries no estan preparades. Fa molts d’anys que hem presentat escrits al registre per denunciar les deficiències que hem trobat, en aquest cas de Cornellà”, ha explicat.

Vidal ha negat haver rebut ordres sobre com han d’actuar si troben persones que treuen llaços grocs.