Diumenge, 17 d'octubre de 2021 - Edició 1179
La República

Universitats per la República torna al carrer

Fonts de l’organització Universitats per la República han confirmat a La República la seva reactivació com a organització, per tal de mobilitzar els estudiants partidaris de la República catalana. D’aquesta […]

Redacció
Redacció 13/09/2018
Universitats per la República / Jordi Teixidó

Fonts de l’organització Universitats per la República han confirmat a La República la seva reactivació com a organització, per tal de mobilitzar els estudiants partidaris de la República catalana.

D’aquesta manera s’ha anunciat un míting pel proper dia 27 de setembre. L’acte es celebrarà a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona. Després de l’acte amb membres del professorat de la UB es farà un altre míting a la plaça Universitat, que comptarà amb actuacions musicals.

L’acte d’Universitats per la República coincidirà amb l’aniversari de l’ocupació que es produí l’any passat. Amb l’etiqueta #Caputxinada2017 aquelles jornades van possibilitar la creació dels Comitès de Defensa del Referèndum. Uns comitès que van ser motivats per l’ànim de molts dirigents polítics, que en aquell moment van veure en els estudiants la força revolucionaria necessària per realitzar el referèndum.

Segons ha pogut saber La República els primers actes podrien servir de globus sonda per tal de dissenyar posteriors accions massives.