Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Units per Avançar defensa els indults com a “primer pas per la reconciliació”

Chacón presenta candidatura per dirigir el PDeCAT i Bonvehí opta a la presidència del partit

Redacció 30/05/2021
Muntatge fotogràfic amb Àngels Chacón i Ramon Espadaler

L’espai del catalanisme que es troba còmode amb l’autonomisme va traient pit al rebuf dels esdeveniments més recents. Així, dos exconsellers com Ramon Espadaler i Àngels Chacón, ara al capdavant dels seus nous espais polítics, van prenent posicions.

UNITS PER AVANÇAR
El secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha avalat els indults que es podrien concedir als dirigents independentistes empresonats per l’1-O. En un acte aquest dissabte a Canet de Mar (Maresme), el també diputat del PSC-Units al Parlament ha argumentat que aquesta mesura ha de servir per “retornar a la política” i ser un “primer pas per la reconciliació”. D’altra banda, l’exconseller ha apuntat que els “més visceralment contraris” als indults son, d’una banda, Vox, Cs i PP. Però també hi ha situat l’ANC. Espadaler considera que a la presidenta de l’Assemblea li “incomoden” els indults perquè poden “desdibuixar” l’independentisme i, per tant, “perjudicar-lo”.

PDeCAT
En paral·lel, qui va ser cap de llista del PDeCAT el 14-F, Àngels Chacón, ha oficialitzat aquest dissabte la seva candidatura a dirigir el partit. És l’única proposta que s’ha realitzat, de manera que Chacón no té cap oposició per liderar el Partit Demòcrata, que no va aconseguir representació parlamentària. D’altra banda, l’actual president del partit, David Bonvehí, ha presentat candidatura a la reelecció, també sense cap altre nom que hi opti. Així, Chacón i Bonvehí lideraran la nova executiva després que la militància voti les candidatures entre l’11 i el 12 de juny. Dels noms que proposa Chacón per a la seva direcció en destaquen Marc Solsona, Genís Boadella, Sergi Miquel, Concep Canadell, Lluís Font, David Font o Montserrat Candini.