Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Unionistes fan mofa de la vaga de fam dels presos i la titllen d'”Operació bikini” 

“A por ellos”, “Puigdemont a prisión” o “Operación bikini” són alguns dels improperis i insults que s’han escoltat en la marxa per la Constitución que s’ha celebrat aquest dijous a […]

Redacció
Redacció 06/12/2018
Manifestació espanyolista del 12-O al centre de Barcelona / Marc Puig

“A por ellos”, “Puigdemont a prisión” o “Operación bikini” són alguns dels improperis i insults que s’han escoltat en la marxa per la Constitución que s’ha celebrat aquest dijous a Barcelona. Segons la Guàrdia Urbana han participat dos milers de persones, convocades pel Moviment Cívic d’Espanya i Catalans on també s’hi han adherit representants unionistes com Alberto Fernández, Alejandro Fernández, Marilén Barceló i Carlos Carrizosa.

La marxa ha transcorregut des de Via Laietana fins a la plaça Antonio López, on el vicepresident del moviment, Javier Megino, ha dedicat unes paraules als republicans. Després de felicitar a Felipe VI pel seu discurs del 3-O, Megino ha carregat contra el Gobierno per plegar-se als interessos dels independentistes.

Tot seguit, Megino ha fet burla de “l’operació bikini” dels quatre presos polítics que s’han declarat en vaga de fam com a protesta per la injustícia del Tribunal Constitucional.

Però això no és tot, enmig d’aquesta manifestació, alguns unionistes han aprofitat per fer l’agost i han venut “packs antiseperatistes” amb banderes de Tabàrnia i llaços amb la bandera espanyola per cinc euros.