Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Una víctima d’ETA, contra el PP: “Volen gratar vots, em repugna”

L’assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats pel Terrorisme condemna les recurrents faltes de respecte dels populars en el desè aniversari de la retirada de les armes

Redacció 25/10/2021
El líder del PP, Pablo Casado, dirigint-se a la plaça Colón amb la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde, José Luis Martínez Almeida, el 13 de juny de 2021

“Intenten gratar vots i treure políticament un profit que, a mi, com a víctima em repugna”, ha expressat Roberto Manrique, assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats pel Terrorisme, en referència al discurs del Partit Popular sobre ETA, com recull El Plural.

Manrique, víctima de l’atac en un Hipercor de Barcelona el 1987, escomet contra les inoportunes declaracions d’Ayuso; de l’exministre de l’Interior, Jaime Mayor Oreja; i de Pablo Casado, en el desè aniversari de l’abandonament de les armes. Sobre el líder dels populars diu que “no s’ha dedicat a llegir l’hemeroteca” i que “demostra la ignorància respecte a les víctimes i les frases d’Aznar”. Es refereix a les frases que protagonitzava l’expresident del PP que assegurava que “seria generós” si ETA abandonava la violència, un discurs que va anar modificant en funció del que li semblava convenient.

També critica les paraules de Mayor Oreja, qui afirma que la banda terrorista “està avançant” cap al Govern del País Basc per a “substituir al PNB” i que ”avui té més poder que mai”. Així mateix, condemna la falta de respecte d’Ayuso que va assegurar que ETA està “més viva que mai” perquè “s’asseu a les institucions”.