Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Una important agència de màrqueting intenta fer canviar al castellà una ‘tiktoker’ catalanoparlant: “El vídeo ha de ser en espanyol”

La creadora de contingut Carla Clavera ha declinat la proposta, ja que tot el seu contingut és en català: "No faré el vídeo en castellà"

|

- Publicitat -

La creadora de contingut Carla Clavera ha exposat un nou cas de discriminació lingüística per part d’una empresa. Es tracta de l’agència de màrqueting House of Marketers, que ha contactat amb ella per una col·laboració a les xarxes socials.

Publicitat

En una piulada, Clavera —que acumula més de 20.000 seguidors a TikTok— ha mostrat la conversació on es veu que ella, abans de signar el contracte, els recorda que fa el contingut en català, ja que és la seva llengua i la de la majoria dels seus seguidors. Poc després, l’agència li ha contestat que “el vídeo ha de ser en espanyol” sense cap mena d’explicació afegida.

Clavera, que ja s’ho esperava, s’ha mostrat ferma i ha declinat la proposta. Fins i tot, els ha alliçonat dient-los que no han analitzat prèviament el seu perfil de TikTok, perquè si no haurien vist que tot el seu contingut és en català. Un cas que demostra la manca de sensibilitat lingüística de certes empreses.

Et pot interessar  L'altra cara de fer contingut en català a les xarxes: els creadors pateixen catalanofòbia, insults i odi extrem

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió