Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Una exministra socialista serà la presidenta d’una filial de Talgo

Nou escandalós cas de portes giratòries a la política espanyola

Redacció
Redacció 01/10/2019

Nou cas de portes giratòries a la política espanyola. En aquest cas, però, és multiplica al quadrat. L’exministre socialista del govern espanyol de Zapatero, Elena Salgado va fitxar com a consellera de Motion Rail l’estiu passat.

Aquesta empresa és una filial del Talgo que pretén ser una competidora de Renfe davant l’obertura del mercat que té previst el Gobieno per al sector per aquest 2020, un any més tard del previst.

Amb el seu nou càrrec, doncs, la porta giratòria s’amplia, ja que substitueix en la presidència a Carlos María de Palau i Oriol, president executiu del grup Talgo.

Tota una vida girant…

Tal com explica eldiario.es, durant el seu pas pel ministeri d’economia ja va ser nomenada consellera de l’operadora pública Renfe. Mesos després de sortir del govern, l’abril de 2012, Salgado va fitxar com a consellera per Chilectra, filial d’Endesa a Xile, sortejant així les incompatibilitats de la llei a l’incorporar-se a una filial a un país estranger.

Salgado ha estat també presidenta d’Hispasat i de Retevisión i ha format part dels consells d’administració de diverses companyies participades per l’Estat, entre elles Telefónica, Hunosa, Companyia Trasmediterránea i la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre.

En l’actualitat, Salgado és membre del consell d’administració de Doppel Farmaceutici, consellera del Consell Assessor Internacional d’Abertis i del Consell Assessor de Triatlantic Capital Partners, a més d’assessor sènior en el bufet Maio Legal. El febrer de 2016, es va incorporar al consell d’administració de Nova Pescanova i actualment és membre de la Comissió de Govern i Responsabilitat Corporativa de l’empresa. També és presidenta executiva de l’Associació Espanyola d’Empreses de Consultoria.