Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

Una diada de Sant Jordi sense distraccions: només podran obrir les llibreries, les floristeries, les pastisseries i els supermercats

|

- Publicitat -

El dia de Sant Jordi només les llibreries, pastisseries, floristeries i supermercats de no més de 300 metres quadrats podran aixecar les persianes. El dia més emblemàtic de Catalunya, que enguany cau en diumenge, no figura entre els 10 diumenges d’obertura comercial que contempla la llei de comerç, serveis i fires.

Publicitat

“La normativa estableix que tots hauran de romandre tancats excepte els que es dediquen a la venda de llibres, les pastisseries, i els que superen els 300 metres quadrats”, ha explicat la regidora socialista de comerç de Barcelona, Montserrat Ballarín. Ha estat la resposta a un prec de Cs fet a petició de la fundació Barcelona Comerç, que reclamava que s’autoritzés l’obertura dels negocis en una data tan assenyalada com la del 23 d’abril,

Ballarín ha explicat que van rebre una petició semblant per part de Barcelona Oberta i que ja es va consultar a la Generalitat “que és qui té la competència”. Tanmateix, ha recordat que quan la Generalitat i l’Ajuntament van reunir-se amb el sector per estipular els diumenges d’obertura, “ningú va caure” en Sant Jordi. Si bé la situació es va intentar solucionar demanant a la Generalitat que els altres establiments poguessin obrir de forma excepcional” per la Diada de Sant Jordi, la resposta d’aquesta ha estat negativa, perquè “la llei de comerç, serveis i fires del Parlament estableix que el 23 d’abril els comerços han de romandre tancats amb caràcter general”.

La llei catalana estableix que hi ha 10 diumenges festius anuals en els quals els establiments tenen permesa l’oberutra, dels quals 8 els determina la Generalitat i 2, l’Ajuntament. “En el cas dels del Govern hi ha un consell en què estan representats els comerciants i on no es va escollir fixar aquest diumenge com a dia d’obertura”, ha comentat la regidora que ha dit que en la trobada que el consistori va mantenir amb el sector tampoc es va posar sobre la taula aquesta possibilitat. “Ningú va caure en què el 23 d’abril aquest any queia en diumenge”, ha lamentat Ballarín que ha dit que “ara només podria fer-se de forma excepcional si ho determinés la Generalitat, però la resposta ja ha estat que no”.

Et pot interessar  Trias aposta per un acord amb ERC i PSC per governar "amb força" a Barcelona
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió