Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Una de les figures de Barcelona 92 demana la dimissió de Torra “per girar l’esquena a la Catalunya plural”

Javier Mariscal, Juan Marsé i l'exfiscal Jiménez Villarejo també acusen Puigdemont i Mas "d'haver usurpat l'enorme poder de l'autonomia catalana per blindar els seus privilegis"

|

- Publicitat -
Un manifest promogut per l’entitat ‘Recortes Cero’ demana la dimissió del president de la Generalitat, Quim Torra, per “donar l’esquena a una Catalunya plural i diversa”. El text ha recollit més d’un miler de signatures entre professionals, artistes i activistes, que remarquen que els independentistes no han superat el 38% del cens però tot i així “han creuat tots els límits” en el camí cap a la independència, “amb la divisió i l’enfrontament que comporta”.
Lamenten que s’equipari Catalunya amb Eslovènia i insisteixen que “cap demòcrata i cap progressista pot deixar de rebutjar” aquesta comparació. Entre els signants hi ha l’exfiscal Carlos Jiménez Villarejo, el dissenyador Javier Mariscal, l’escriptor Juan Marsé i el director de cinema Fernando Colomo.
Els signants volen la dimissió de Torra per haver “utilitzat les institucions per enverinar l’enfrontament”, i reclamen als partits que donen suport al Govern que nomenin un nou president que treballi per a tothom i abordi com a tasca urgent la reversió de les retallades i la millora de les condicions de vida. En aquest sentit, demanen la “restitució plena de la vida política i democràtica” al Parlament, que no ha aprovat cap nova llei aquest any.

El text remarca que Torra, Carles Puigdemont i Artur Mas representen una “elit administrativa” que ha “usurpat l’enorme poder de l’autonomia catalana per blindar els seus privilegis”. “Ha executat amb una mà les retallades i amb una altra ha saquejat les arques públiques mitjançant trames de corrupció com el ‘3%'”, denuncien els signants.

Publicitat

També mostra la seva preocupació per les opcions que “busquen limitar o fins i tot eliminar el sistema autonòmics”, opcions que “exacerben la divisió i són el revers del pensament xenòfob i excloent que representen Torra i Puigdemont”.

El manifest també reivindica que la defensa de la unitat no pertany a les forces conservadors o de dretes, sinó que “és patrimoni dels sectors i del pensament més avançat i progressista, de milions de demòcrates, lliurepensadors, catalanistes, republicans, socialistes, comunistes o anarquistes”.

Han signat aquest text personalitats com el filòsof José Antonio Gimbernat, els sindicalistes Alfredo Clement i Prudencio Colmenero, l’actriu Julieta Serrano, el director de cinema Agustín Díaz Yanes, l’advocada Cristina Almeida, i els escriptors Fernando Schwartz, Javier Marías, Rosa Montero i Juan José Millás, entre altres.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió