Diumenge, 7 de març de 2021 - Edició 955
La República

Una autoritària Álvarez de Toledo rebutja el debat amb Jordi Sànchez comparant-lo amb Tejero

La candidata del PP per Barcelona a les eleccions del 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo, ha rebutjat la proposta del cap de llista de JxCat, Jordi Sànchez, de fer un […]

Redacció
Redacció 28/03/2019
Jordi Sànchez al Tribunal Suprem / ACN

La candidata del PP per Barcelona a les eleccions del 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo, ha rebutjat la proposta del cap de llista de JxCat, Jordi Sànchez, de fer un debat electoral a la presó de Soto del Real. En una carta de resposta, Álvarez de Toledo ha considerat que no hauria de ser candidat perquè està processat per “greus delictes contra la democràcia” i ha mostrat l’autoritarisme del qual fa gal·la avançat que proposarà al seu partit l’impuls de canvis legislatius perquè no siguin possibles casos com el de Sànchez. “La seva presència a les llistes electorals em produeix el mateix rebuig moral i polític que m’hauria produït la candidatura de Tejero, Milans del Bosch o de qualsevol dels que el 1981 també van atemptar contra la democràcia”, s’ha atrevit a escriure.

D’altra banda, el PSC també ha descartat aquest dijous participar en el debat electoral al centre penitenciari madrileny. Fonts dels socialistes han explicat que han rebut la missiva enviada per Sànchez i que ara valoren si donar-hi resposta, però han deixat clar que en cap cas el partit participarà d’un debat en una presó.

Fachín i Asens accepten

El candidat de Front Republicà per Barcelona, Albano-Dante Fachin, ha estat el primer en acceptar la proposta de Jordi Sànchez.  El cap de llista de la coalició que agrupa Som Alternativa, Poble Lliure i partit Pirata ha respost amb un breu “compta amb mi” a través del seu compte de Twitter.

Al seu torn, el candidat dels comuns per Barcelona, Jaume Asens, ha acceptat la proposta argumentant que “cap mur ens hauria d’impedir debatre i avançar” a través del seu compte de Twitter. Així mateix, Asens es compromet a seguir lluitant per aconseguir la llibertat de Sànchez.

Junqueras respon a Sànchez al Suprem: “En parlem quan arribem a Soto del Real”

“Jordi, d’acord amb això de fer el debat. En parlem a Soto del Real, quan hi arribem”. Aquesta ha estat la resposta literal que el líder d’ERC i candidat al Congreso el 28-A, Oriol Junqueras, ha donat a Jordi Sànchez, per acceptar la seva proposta. Després de conèixer el contingut de la carta de Sànchez, Junqueras ha aprofitat un moment de recés del judici que comparteixen al Tribunal Suprem per apropar-se al candidat de JxCat i comentar-li de viva veu que participaria encantat en un debat des de la presó, tal i com ha reclamat. D’aquesta manera, i emplaçant-se a poder parlar-ne més detalladament quan tornin tots dos a la presó al vespre, el republicà garanteix que si finalment aquesta trobada de caps de llista es pogués fer, participaria de bon grat. De fet, ERC ja va anunciar fa dies que havia demanat a Institucions Penitenciaries poder fer mítings a presons de Catalunya i de Madrid, cosa que feia preveure que Junqueras acceptaria també el debat al centre de reclusió.