Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

Un testimoni de la repressió de l’1-O: “Vaig veure sortir disparat el tio Juanito”

Aquest matí ha declarat davant del jutge Marchena el Tinent d’Alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Albert Salvadó. Les preguntes de la defensa han girat al voltant de l’actuació […]

Redacció
Redacció 30/04/2019
Una imatge de policies espanyols l'1-O / ACN

Aquest matí ha declarat davant del jutge Marchena el Tinent d’Alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Albert Salvadó. Les preguntes de la defensa han girat al voltant de l’actuació de la benemèrita al col·legi electoral del municipi l’1-O. D’aquesta manera, Salvadó, ha explicat que cinc minuts després d’intervenir la Guàrdia Civil va començar a veure: “Amics amb el cap ple de sang”. Descrivint una situació de cert caos provocat única i exclusivament per la policia militar.

La intervenció de la policia va començar per treure la gent que hi havia a la façana del centre de votació. Va ser en aquell moment quan: “Vaig veure sortir disparat el tio Juanito”, arran de la contundència de la policia. “No vaig veure cap actitud agressiva per part de la gent de Sant Carles de la Ràpita. Hi havia una porta lliure i un altre amb la gent premuda. Van començar a carregar amb tota violència. Recordo un avi tirat a terra i retorçant-se de dolor”.

La violència de la policia va provocar que “Ni es podia entrar o sortir. Vam haver de protegir els nens. En l’última fase de les càrregues, quan vam notar més violència, vaig veure entrar a l’Alcalde i explicar a la Guàrdia Civil que hi havia una porta oberta”.

En ser preguntat per l’advocacia de l’Estat sobre quin era el motiu de la presència de la policia al poble, s’ha mostrat lacònic declarant: “vaig patir en la meva carn el motiu del viatge de la benemèrita a Catalunya”. Així com ha declarat que “van venir per nosaltres”. “No vaig veure com la gent va tirar pedres als cotxes de la Guàrdia Civil”. Aquesta ha estat la resposta de Carles Salvadó als fets que intentava provar la violència dels manifestants sobre la Guàrdia Civil.

Per últim, Vox ha volgut saber si s’havia guardat material electoral en instal·lacions de l’Ajuntament, pregunta resposta amb un simple clar: “No”.

Relacionats