Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Un sondeig deixa Ciudadanos per darrere de l’extrema dreta de Vox

|

- Publicitat -

Les enquestes continuen confirmant que el gran damnificat de les eleccions espanyoles del 10 de novembre serà Ciudadanos. Tal com recull un sondeig de Público, la formació taronja passarà dels 57 a 27 diputats. Una davallada que deixarà Albert Rivera per darrere de l’extrema dreta de Vox. Altres dades importants del sondeig són el fet que ERC tornarà a ser decisiva per una futura investidura de Pedro Sánchez, sempre que el PSOE opti per una gran coalició amb el PP i Ciutadans.

Publicitat

Campanya de Vox: demana al Congrés que activi la declaració de l’estat d’excepció per Catalunya

Vox i Cs es disputen la campanya de cara al 10-N competint a veure qui pot dir més barbaritats contra Catalunya. En aquest context, Vox ha registrat aquest dimecres un escrit a la Mesa del Congrés en què demana que es convoqui la Diputació Permanent per iniciar els tràmits de la declaració de l’estat d’excepció, previst a l’article 116 de la Constitució. Segons la formació de Santiago Abascal, és “l’única resposta” de l’estat de dret per restablir la pacífica i normal convivència i regularitat dels serveis púbics essencials a Catalunya, garantint la seguretat, la integritat i la vida de les persones”. Vox considera que aplicar la llei de seguretat nacional és ja insuficient i inadequat tenint en compte la “situació extrema”.

Tot i la situació de dissolució de les Corts, Vox defensa que la Diputació Permanent la pot autoritzar. Concretament, l’article 116 de la Constitució estableix que l’estat d’excepció serà declarat pel govern espanyol a través d’un decret acordat pel Consell de Ministres prèvia autorització del Congrés. I concreta que la duració no podrà excedir de treta dies, prorrogables per un termini igual.

Et pot interessar  PP i Vox mouen fitxa per desfer la reforma del reglament del Congrés

Segons Vox, la situació de “greu alteració de l’ordre púbic i constitucional” a Catalunya s’ha incrementat exponencialment en les darreres hores. La formació assegura que avui hi ha una situació en la què l’estat de dret i la seguretat, la integritat i la vida de les persones d’aquest territori es troben en un “greu risc” pel atacs que s’estan produint per “grups organitzats i animats des d’institucions públiques catalanes”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió