Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Un sindicat de Mossos, a Buch: “Posi el càrrec a disposició de Torra o dimiteixi”

El Sindicat Nacional de Seguretat de Catalunya exigeix “consellers d’Interior preparats pel càrrec” davant les actuacions per les protestes contra la sentència de l’1-O

Redacció 17/10/2019
Miquel Buch, conseller d'Interior / ACN

“Conseller Miquel Buch, el vàrem avisar! S’ha guanyat la nostra targeta Vermella!”. Són paraules (via Twitter) del Sindicat Nacional de Seguretat de Catalunya, que ha demanat a Buch que posi el càrrec de Conseller d’Interior a disposició del president de la Generalitat, Quim Torra, o dimiteixi perquè “es faci un relleu per intentar fer un gir en positiu” a la situació que es viu actualment al cos de Mossos d’Esquadra.

Segons apunten, en la roda de premsa que va fer ahir el conseller després d’un llarg “silenci”, va faltar-li fer “autocrítica”. Buch va assegurar que “tenim un model de seguretat propi” que els partits del 155 “no volen que tinguem”, però des del SegCat creuen que aquest model ha quedat “obsolet” i cal una “actualització”. Per això demanen, per exemple, que cada agent compti amb una càmera (com en altres policies d’Europa) perquè actuacions com les que s’estan produint aquests dies arreu de Catalunya en resposta a les protestes per la sentència de l’1-O quedin gravades. I és que, segons el sindicat, hi ha grans professionals que cada dia treballen per a “protegir” la societat catalana, però la “mala praxi policial” d’alguns fa que “s’oblidi la feina ben feta” i es malmeti la imatge de la institució.

D’altra banda, després de desitjar que “tots els ferits” (tant policies, com manifestants i periodistes) es “recuperin aviat” i enviar el seu suport “als que estan treballant en els dispositius de les manifestacions, per les condicions amb les quals ho estan fent”, el SegCat ha corregit unes altres declaracions del conseller Buch a la roda de premsa d’ahir. “Sabem que les manifestacions del moviment independentista han sigut pacífiques i reivindicatives, però sempre hi pot haver gent més combatent o grups infiltrats de violents (no sabem qui hi ha al darrere) […] i el conseller ha dit que els manifestants els han d’aïllar, però qui ho ha de fer és la policia”, han apuntat. A més, han afegit que -com en moltes manifestacions que hi ha hagut a Barcelona abans del procés- “sempre són els mateixos i hi ha hagut moltes més greus que la d’ahir a la tarda”.

Per acabar, han defensat el dret de reunió i manifestació de la ciutadania, sobretot en un moment en que hi ha presos polítics (amb especial esment al conseller legítim d’Interior, Joaquim Forn) i exiliats i han demanat a Buch que “reflexioni sobre com a coordinat el departament aquests últims mesos” en referència també a altres polèmiques com el dispositiu Toga. “Calen Consellers d’Interior preparats pel càrrec”, han etzibat.