Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Un sergent dels Mossos aprofita la baixa per carregar contra el procés

El sergent dels Mossos d’Esquadra Juanjo Torrente (sí, Torrente, com el conegut policia feixista espanyol creat Santiago Segura) fa un any i tres mesos que està de baixa mèdica. Concretament, […]

Redacció
Redacció 23/01/2019
El sergent dels Mossos de baixa, Juanjo Torrente, a la caverna

El sergent dels Mossos d’Esquadra Juanjo Torrente (sí, Torrente, com el conegut policia feixista espanyol creat Santiago Segura) fa un any i tres mesos que està de baixa mèdica. Concretament, no treballa des del 17 d’octubre del 2017.

Però resulta que Juanjo Torrente sí que pot mantenir una vida social molt activa. I és que aquest sergent ha aprofitat el temps per a dur a terme una intensa activitat política: se l’ha vist reunint-se al Parlament amb diputats del PP, també amb trobades amb l’aristòcrata ultraunionista Álvaro de Marichalar o directament amb la ultradreta de la mà d’Ortega Smith de VOX i partit d’ultradreta que pretén la dissolució del cos de Mossos d’Esquadra.

Fins i tot, Torrente s’ha passejat pels mitjans de la caverna per a carregar contra el procés. La República ha pogut saber que Juanjo Torrente ha participat, àdhuc, a programes estatals amb la cara tapada i usant un nom falso per a malparlar amb impunitat contra la independència.

Torrente té una dilatada carrera al cos dels Mossos: és de la setzena promoció. Del 2008 al 2016 havia estat a l’ARRO (Esplugues i Salou). Després va promocionar a sergent amb destí a USC Tortosa. I ara podria ser el secretari general del CSIF Mossos. Actualment, segueix de baixa mèdica.

CSIF Mossos és un sindicat funcionarial i de treballadors públics molt fort a Madrid, però amb escassa representativitat a Catalunya. L’estratègia de Torrente és utilitzar la representació del CSIF a la taula sindical a Madrid com a trampolí per potenciar la famosa “passarel·la” als altres cossos policials de l’Estat com la Policia Nacional o la Guardia Civil.

En aquest tuit de Mossos Guilleries, podem veure dues fotografies de Torrente amb Marichalar quan va ser condecorat pel Cos de la Noblesa del Principat d’Astúries justament per la seva tasca unionista dins el cos. També una altra imatge reunit amb Vox.