Dimecres, 28 d'octubre de 2020 - Edició 825
La República

Un regidor de JxCat a Barcelona, sobre el ple extraordinari del 17-A: “Veurem si Valls i Collboni donen permís a Colau”

Els partits independentistes a la capital catalana insten a reclamar que el Congreso investigui la relació del CNI i l’imam de Ripoll

Redacció
Redacció 29/07/2019
Ada Colau, en una imatge d'arxiu / Barcelona en Comú

Els grups municipals de Junts per Catalunya i ERC han registrat conjuntament una petició formal de celebració d’un Ple Extraordinari de l’Ajuntament de Barcelona per reclamar la creació d’una Comissió d’investigació al Congreso sobre la relació del CNI i l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost del 2017. Des d’ambdues formacions han retret el “bloqueig” a la investigació de PSOE, PP i Ciudadanos i han defensat que “només des de la transparència s’apaguen les teories conspiratòries”.

Així mateix, han demanat a l’alcaldessa Ada Colau i al primer tinent d’alcadia Jaume Collboni que “s’impliquin” per aconseguir que s’acabi posant en marxa aquesta comissió. Ara, Colau té quinze dies per convocar aquest plenari per tal que la proposició (que també proposa instar la Fiscalia a investigar aquestes qüestions) se sotmeti a debat i votació. En aquest context, el regidor de JxCat a la capital catalana, Jordi Martí Galbis, ha dubtat sobre el sentit de vot dels comuns en relació als de Manuel Valls o Jaume Collboni, que van tornar a fer alcaldessa de Barcelona Ada Colau després de les eleccions del 26-M que va guanyar ERC.


Comissió d’investigació “internacional i independent”

D’altra banda, Junts per Catalunya i ERC plantegen promoure la creació d’una comissió d’investigació “internacional i independent” amb la Interpol i el Relator Especial de Nacions Unides sobre la promoció i la protecció dels Drets Humans i les llibertats fonamentals en la lluita contra el terrorisme, amb la participació dels cossos de seguretat i informació dels estats amb víctimes als atemptats de Barcelona i de Cambrils (Espanya, Portugal, Itàlia, Estats Units, Alemanya, Bèlgica, Austràlia i Canadà), per tal de “resoldre els dubtes sorgits a l’entorn de la preparació d’aquests atemptats”.

Relacionats