Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Un nou judici farsa per la suposada agressió d’un activista independentista a un líder de VOX

Alerta Solidària ha explicat que ni el denunciant ni els Mossos han esclarit com van identificar-lo, fet que els fa pensar que novament han ficat mà a la base de dades d’activistes

Carme Garau 21/10/2021
La capçalera de la manifestació de rebuig al dia de la hispanitat organitzada per la Plataforma Antifeixista, el 12 d'octubre del 2018.

“Jutjat un independentista per denúncia de VOX”, ha anunciat Alerta Solidària als seus comptes de Twitter i Instagram. En el comunicat exposen que ha quedat a l’espera d’una sentència ferma la vista celebrada amb motiu de la denúncia d’un líder de VOX per una suposada agressió durant l’acte del partit a Barcelona el 30 de març de 2019.

El denunciant assegura haver rebut “de resquitllada, una puntada” d’un jove independentista. “A preguntes de la defensa, ni el feixista ni els Mossos han esclarit com es va poder identificar l’independentista, fet que apunta de nou, als arxius il·legals del cos que acumula dades sota perfils d’activisme ideològic”, han explicat. I afegeixen, que consideren que és la fiscalia de Delictes d’Odi qui lidera l’acusació, “en la seva delirant obsessió de perseguir l’antifeixisme”.