Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

Un Nobel de la Pau assegura que “tot el món coneix” la situació a Catalunya

El premi Nobel de la Pau Muhammad Yunus ha assegurat que “tot el món coneix” la situació política a Catalunya després de reunir-se amb el president Quim Torra al Palau […]

Avatar
Agències 17/11/2018
El president Quim Torra i el Premi Nobel Muhammad Yunus al Palau de la Generalitat

El premi Nobel de la Pau Muhammad Yunus ha assegurat que “tot el món coneix” la situació política a Catalunya després de reunir-se amb el president Quim Torra al Palau de la Generalitat. Yunus, reconegut el 2006 pels seus esforços per incentivar el desenvolupament de comunitats amb pocs recursos a través dels microcrèdits, ha demanat una solució pacífica al conflicte polític.

A la reunió han assistit els membres de la Junta directiva de la Social Business City Barcelona, un projecte nascut de la mà del Nobel bengalí per tal de promoure l’emprenedoria social com a eina de transformació a la ciutat.
El president i el Nobel bengalí també han parlat de la necessitat de promoure l’emprenedoria social entre els estudiants de secundària, i de les principals iniciatives en aquest sector a Barcelona i Catalunya.

La reunió ha començat aproximadament a tres quarts de deu del matí i ha durat una mitja hora. Torra ha entregat a Yunus un pin i un llaç groc en suport als exiliats i els presos polítics. El premi Nobel no ha volgut entrar en detalls a l’hora de valorar la situació política a Catalunya, i ha afirmat que ell no és qui per dir-li al govern espanyol “què o què no ha de fer”.

Preguntat sobre el manifest ‘Let Catalans Vote’, signat per diversos premis Nobel demanant un referèndum pactat a Catalunya, Yunus ha assegurat no tenir-ne constància però ha dit que estudiarà participar en iniciatives similars si se li planteja.