Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Un independentista històric pateix maltractaments i humiliacions per parlar català a l’hospital de Palma on fa mesos que està ingressat

Greu cas de catalanofòbia a Palma: El malalt amb dependència severa està vivint tota mena de vexacions i desatencions pel fet de parlar la llengua pròpia del territori amb l'equip sanitari

|

- Publicitat -

La catalanofòbia arriba a extrems inimaginables, també a la sanitat i contra les persones més vulnerables. J.P. és un pacient que la pateix de primera mà a l’Hospital Sant Joan de Déu (Palma), on fa mesos que està ingressat amb dependència severa.

Publicitat

El mitjà dBalears, que ha avançat aquest greu cas de catalanofòbia, explica que fa dos mesos que pateix desatenció, maltractaments i humiliacions pel fet de parlar català amb els sanitaris que l’envolten.

Les vexacions contra el pacient per exercir els seus drets lingüístics no han estat puntuals. Segons el rotatiu balear, algunes de les discriminacions que pateix han estat desatendre’l si no parla en castellà, errades en els diagnòstics mèdics o, fins i tot, “oblits” a l’hora de servir-li els àpats. Així mateix, el pacient hauria passat 24 hores amb el llit brut, dies sense cadira de rodes per desplaçar-se o sense que li preguin la tensió.

Un històric independentista

Les xarxes socials s’han fet ressò de l’escàndol. El diputat de la CUP Albert Botran ha assegurat que es tracta d’en l’històric independentista Jordi Puig, “un patriota, apassionat de la nostra llengua i dels Països Catalans que va recórrer sencers en la seva cadira de rodes”. “El tracte vexatori que rep, per parlar en català, és intolerable i cal saber-ne els responsables”, ha advertit en una piulada.

Plataforma per la Llengua Illes Balears també ha denunciat els fets “intolerables”, posant-se al servei de la víctima i exigint explicacions a la conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears. A més, l’entitat ha reclamat una reunió d’urgència amb la direcció de l’hospital mallorquí.

Et pot interessar  Multen amb 601 euros un home que volia ser atès en català al metge, en un nou cas de discriminació lingüística a València
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió