Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Un focus secundari fora del perímetre obre el flanc esquerre de l’incendi de Llançà i desallotgen més cases

Confinats la resta d’habitatges de les urbanitzacions més properes

Avatar
Agències 17/07/2021
Vista nocturna d'un incendi entre Llançà i Port de la Selva presa des del port marítim del segon municipi. 16 de juliol del 2021. Pla genral. (Horitzontal)

Un focus secundari d’entre 800 i 1.000 metres fora del perímetre de l’incendi de Llançà ha obert el franc esquerre. Preventivament s’han desallotjat la primera línia de cases de les urbanitzacions més properes. La resta estan confinades, segons han informat els Bombers, que han passat una nit “molt complicada”. A partir de les 7 del matí han començat a incorporar-se escalonadament els mitjans aeris. Divendres a la nit es va obrir justament l’altre flanc, el dret, pel canvi de direcció del vent de Tramuntana. Aquesta és una zona especialment crítica de l’incendi, perquè pot afavorir que les flames s’estenguin cap a un indret amb molt terreny per córrer.

Els Bombers quantificaven el potencial immediat de l’incendi en unes 300 hectàrees, però alertaven que el potencial total és de 2.000. El foc, causat probablement per una burilla, ja va obligar a desallotjar divendres unes 180 persones de tres urbanitzacions.

L’incendi de Llançà crema entre 400 i 500 hectàrees, amb 350 persones evacuades i quatre bombers i un ADF ferits lleus

Els Bombers demanen ajuda a l’Estat i a França per contenir el foc, amb el flanc dret com a punt crític

L’incendi de Llançà ja crema entre 400 i 500 hectàrees, amb 350 persones evacuades i quatre bombers i un ADF ferits lleus, segons han explicat els Bombers. Els Agents Rurals parlen de moment de 323 hectàrees. S’ha demanat ajuda a l’Estat i a França, en concret avions addicionals per fer descàrregues de gran capacitat. Divendres ja se’n van utilitzar dos. A més de la resta de mitjans aeris, hi treballen entre 80 i 90 dotacions terrestres. El lloc crític és el flanc dret cap a Sant Pere de Rodes, tot i que l’esquerre també s’ha obert. Només es permet la mobilitat per anar a treballar en determinades circumstàncies. El Port de la Selva ha acollit 231 persones en instal·lacions de l’Ajuntament. No es preveuen més evacuacions a curt termini.