Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

Un ex del Barça demana una “resposta unitària” contra la “repressió” de l’Estat espanyol

Oleguer Presas ha parlat al programa El Suplement de Catalunya Ràdio

Redacció
Redacció 09/06/2019
Imatge d'arxiu del Camp Nou

L’exjugador del Barça Oleguer Presas ha parlat al programa El Suplement de Catalunya Ràdio sobre la situació política catalana i ha demanat una “resposta unitària” contra la “repressió” de l’Estat espanyol. El futbolista retirat el 2011 i que es va negar a jugar amb la selecció espanyola el 2005, ha denunciat que el conflicte entre Catalunya i Espanya hagi passat a ser judicial com també l’existència de presos polítics i un judici on s’està jutjat tot un poble.

Presas ha lamentat que actualment “estem encallats” però que “l’estat espanyol no està encallat i està preparat per seguir la seva dinàmica repressora” i ha demanat “trobar un camí comú per avançar”. “Les organitzacions han de portar a espais de reflexió i portar una resposta unitària”, ha insistit per a apuntar que “no es tracta només de la independència, sinó de la retallada de drets de les persones”.

Segons ha explicat, després de formar part de llistes de la Crida per Sabadell (que forma part de la Cup), ara es troba treballant “a la política des de la base, on sempre m’ha agradat estar”. “Tot i haver-hi contradiccions pel fet de dedicar-me al futbol, sempre he intentat mantenir les meves conviccions i els meus pensaments en total llibertat”, ha sentenciat per a assegurar que vol “millorar les condicions de la gent amb les conviccions que tinc, des de la feina i el treball diari”.

Relacionats