Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Un eurodiputat belga parla dels presos: “No només és un afer català, sinó també europeu”

L’eurodiputat de partit nacionalista flamenc N-VA Mark Demesmaeker ha denunciat a la manifestació de Madrid que “es criminalitzi polítics i líder socials” independentistes a l’Estat espanyol amb el judici de […]

Agències 16/03/2019
L'eurodiputat de l'NV-A, Mark Demesmaeker / ACN
L’eurodiputat de partit nacionalista flamenc N-VA Mark Demesmaeker ha denunciat a la manifestació de Madrid que “es criminalitzi polítics i líder socials” independentistes a l’Estat espanyol amb el judici de l’1-O. Demesmaeker ha assegurat davant dels mitjans que ha viatjat des de Brussel·les aquest dissabte per mostrar que aquest problema “no només és un afer català, sinó també europeu”.
En aquest sentit, ha lamentat que “fins ara la Unió Europea hagi callat”, però ha reclamat al president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, al president del Consell Europeu, Donald Tusk i al candidat socialista europeu a liderar el pròxim executiu, Frans Timmermans, que es pronunciïn sobre l’afer català “ara que arriben les eleccions europees”.
“La gent vol saber si la UE és una institució que defensa els drets democràtics bàsics i civils de tots els ciutadans europeus”, ha dit l’eurodiputat de l’N-VA.