Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

Un escriptor espanyol denuncia insults a la seva dona per parlar català a Osca

“Sois una plaga y aquí en España se habla español”, li hauria etzibat un jove aragonès mentre parlava per telèfon amb la seva cosina de Barcelona

Redacció 03/08/2019
Una imatge d'arxiu d'una campanya de la Plataforma per la Llengua

L’escriptor de novel·la negra Esteban Navarro ha denunciat (via xarxes socials) l’agressió que hauria patit ahir la seva dona a la cua d’un Mercadona d’Osca per parlar català durant una trucada telefònica amb la seva cosina. “Puta catalana independentista, ojalá os quemaran a todos. Sois una plaga y aquí en España se habla español”, li hauria etzibat un jove aragonès, escopint-li i fent el gest d’agredir-la físicament fins que els presents al supermercat l’haurien frenat. L’Ester Soteras, de fet, ha assegurat que tothom que era a la cua l’ha defensat.


El murcià viu a l’Aragó amb la seva parella catalana des de fa molts anys i ha rebut la solidaritat i el suport de molts usuaris a les xarxes socials. “No denunciarem perquè seria donar veu a un miserable que no entén que no tots els catalans són independentistes”, ha dit, en un comentari que ha propiciat crítiques a la xarxa en entendre’s que, si la víctima hagués estat independentista, l’agressió estaria més justificada. De fet,  l’escriptor ha matisat les seves paraules i, avui, ha escrit un nou comentari més calmat.