Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Un centenar d’editorials independents protagonitzaran la 9a edició de la Fira Literal

Més de 4.000 títols s’exposaran en 113 parades el 20 i 21 de maig a la Fabra i Coats

|

- Publicitat -

La 9a edició de la Fira Literal acollirà 90 segells editorials independents i 8 llibreries cooperatives, i una setantena d’activitats el 20 i 21 de maig a la Fabra. Més de 4.000 títols s’exposaran en 113 parades. La Fira Literal ha programat una setantena d’activitats entre presentacions de llibres, grans converses, debats, poesia, conta contes i actuacions musicals que ocuparan cinc espais repartits per tot el recinte, on també hi haurà un espai de lectura, un de joc i un racó gastronòmic. La fira serà oberta al públic i de caràcter gratuït. Prèviament, la Literal PRO, l’espai professional associat a la fira, se celebrarà el dies 18 i 19 de maig.

Publicitat

Literal reflexionarà sobre diverses emergències que seran itineraris temàtics en la programació de la fira. L’eix principal d’aquesta edició de Literal serà l’emergència ambiental. Durant el dissabte de la fira diversos debats i converses giraran entorn de la idea de com transformar el model de societat actual, que es basa en l’expansió econòmica i el consum desmesurat, per un model més sostenible i respectuós amb el planeta.

La resta d’itineraris continuaran el diumenge. Es posarà el focus en l’emergència feminista, a través de converses que analitzaran com combatre la cultura del masclisme i de la violència que impregna la nostra societat, i promoure valors com la igualtat, el respecte i la llibertat per a tothom. Hi haurà un espai també per l’emergència antifeixista i un altre per l’emergència internacionalista.

La 9a edició de la Fira Literal comptarà amb la presència de Tim Jackson, economista ecològic i escriptor. És l’autor del llibre ‘Postcreixement’, editat per Arcàdia en català i NED ediciones en castellà. Dissabte, 20 de maig, conversarà amb la periodista Georgina Pujol, sobre la vida després del capitalisme. Activitat en el marc de l’itinerari ‘emergència ambiental’.

El dia 21 de maig es comptarà amb la participació de Sozdar Dêrik, membre de la Comandància General de les YPJ (Unitats de Protecció́ de Dones) a Rojava. Conversarà amb la periodista Mònica Terribas sobre les dones al Kurdistan i oferirà la seva mirada sobre les YPJ. Aquesta xerrada forma part de l’itinerari ‘emergència internacionalista’.

En els recorreguts temàtics, a banda de grans converses i debats, Literal proposa el diàleg entre llibres on els propis autors conversaran sobre aquells punts destacats dels seus llibres. Andreu Escribà conversarà amb Miguel Pajares sobre sostenibilitat i crisi climàtica, Belén López Peiró i Nerea Barjola debatran com combatre la violència masclista, i Miquel Ramos i Raymond Craib abordaran el creixement de l’extrema dreta.

Dos dies abans de la fira oberta al públic, els dies 18 i 19 de maig, tindrà lloc la Literal PRO a la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats. L’espai professional de la fira reunirà en la seva tercera edició una seixantena d’editors provinents de països com França, Estats Units, Marroc, República Txeca, Argentina, Portugal o Xile.

Literal dedica el cartell de la 9a edició de la fira a Caterina Albert i Paradís. Coneguda pel seu nom de ploma, Víctor Català, l’escriptora recorda que “sovint, entre el dir i el fer hi va un bon tros de carrer”.

La novena edició s’ha presentat aquest dijous amb la participació de la coordinadora de la Fira Literal, Laura Arau, i una àmplia representació d’entitats col·laboradores en aquesta edició com són Laura Huerga, presidenta de PEN català, i Pol de la Torre, vicepresident del Consell de la Joventut de Barcelona, així com Elvira Prado-Fabregat, comissària de l’exposició ‘Més lloc per a la fosca’.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió