Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Un candidat d’ERC anirà a judici per presumptes injúries contra el PSC

El jutge ha desestimat el recurs que els republicans havien interposat i ha fixat una fiança de 4.000 euros

Avatar
Agències 21/05/2019
Imatge d'un judici / ACN

El cap de llista d’Ara Mollet ERC, Oriol López, i el president de la formació, Albert Biescas, aniran a judici per la presumpta comissió d’un delicte d’injúries i calúmnies cap a l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs (PSC). El magistrat responsable del cas ha desestimat el recurs que els republicans van interposar contra una demanda de l’Ajuntament per unes declaracions que López i Biescas van manifestar l’any 2017. Les polèmiques manifestacions estan relacionades amb la sentència que va anul·lar l’adjudicació d’una parcel·la del municipi a l’empresa Decathlon. El magistrat responsable del cas ha fixat una fiança de 4.000 euros pels dos encausats.

En un comunicat Ara Mollet ERC ha denunciat “una persecució judicial a les opinions i a la llibertat d’expressió promoguda pel govern de Josep Monràs”. Els republicans recorden que els grups de l’oposició “tenen l’obligació de fer el control dels governs pertinents i explicar a la ciutadania tant els fets com les opinions polítiques que se’n deriven”. Alhora es defensen indicant que no han “insultat ni faltat al respecte a ningú”.

Per poder fer front al pagament d’aquesta fiança ciutadans i ciutadanes de Mollet han fet una crida a la solidaritat obrint un compte per recollir aportacions. L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha recordat que aquesta demanda és conseqüència de les “greus acusacions públiques contra càrrecs i funcionaris públics” que van fer López i Biescas.

Subratlla que el consistori va posar en coneixement de la Fiscalia aquestes acusacions “en defensa del dret fonamental de la ciutadania a tenir una administració transparent i íntegra”. Afegeix que “va ser la Fiscalia i el jutge instructor els que van veure indicis de delicte, i per tant, és fals, com afirma Ara Mollet ERC, que hagi estat l’Ajuntament o un organisme o empresa municipal” qui s’ha querellat contra els republicans.