Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Un ampli dispositiu dels Mossos blinda l’acte d’Abascal a Girona

Una seixantena d’antifeixistes s’han concentrat contra el míting de VOX al parc de la Devesa i s’han viscut moments de tensió. Abascal ha hagut de marxar de l’acte escortat

Agències 30/01/2021
Fort dispositiu dels Mossos per blindar l'acte de VOX al parc de la Devesa de Girona.

Un fort dispositiu dels Mossos d’Esquadra ha impedit que una seixantena d’antifeixistes hagin pogut accedir a l’acte que Vox ha fet a Girona aquest dissabte. Els manifestants han esperat a l’arribada del president de la formació d’ultradreta, Santiago Abascal, acompanyat del candidat a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga. Quan els líders de Vox han arribat s’han produït moments de tensió amb llançament de grava i insults, però els agents de la Brigada Mòbil i l’ARRO han contingut els manifestants que intentaven arribar a la zona on es feia l’acte. Durant els discursos els crits dels antifeixistes s’han escoltat i han impedit seguir l’acte amb normalitat. En total hi havia una quinzena de furgonetes dels Mossos i uns 60 agents.

El president de Vox, Santiago Abascal, ha culpat els governs de la Generalitat i de l’Estat d'”encoratjar” la violència contra Vox. Abascal, s’ha mostrat confiat que Vox obtindrà representació al Parlament. Assumeix, però, que seran a l’oposició i rebutja haver d’escollir entre ERC i el PSC. “Nosaltres garantirem que tingueu una veu que us representi”, ha promès a la cinquantena de simpatitzants que els han fet costat. Un cordó policial dels Mossos ha separat els dos bàndols.

https://twitter.com/ElGerio/status/1355519376036933633