Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Un advocat impugna les eleccions andorranes

L'advocat vol deixar clar que no afirma que hi hagi hagut un frau electoral, però sí que vol tenir la seguretat que tot s'ha fet correctament

|

- Publicitat -

L’advocat Emili Campos ha demanat a la Batllia, la jurisdicció de primera instància andorrana, que anul·li les eleccions del 2 d’abril o “com a mínim” els resultats dels vots judicials. Els ciutadans andorrans podien triar entre tres modalitats de vot: la presencial durant el dia 2 d’abril al mateix col·legi electoral on estaven censats, el vot per correu i, finalment, el vot judicial, que es podia anar a dipositar amb anterioritat a la data de les eleccions a la seu de la Batllia.

Publicitat

Emili Campos considera que aquest vot judicial no ha estat custodiat amb les garanties suficients i diu que té informació de primera mà, que no pot revelar, de persones que han participat directament en els tràmits del vot judicial i que aquestes lii haurien indicat que el procediment no era suficientment rigorós.

La seva demanda remarca que no hi havia un batlle present durant les votacions, requisit que considera que és obligatori segons la llei. També critica la imatge dels policies transportant els vots judicials en capses de cartró. Campos també posa en dubte com es custodiaven les urnes durant les nits. L’advocat vol deixar clar que no afirma que hi hagi hagut un frau electoral, però sí que vol tenir la seguretat que tot s’ha fet correctament.

Et pot interessar  Xavier Espot jura com a Cap de Govern d'Andorra
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió