Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Ultimàtum d’ERC, PSC i comuns a JxCat per forçar un acord que doni resposta al 25% de castellà

Els tres grups parlamentaris no han volgut concretar si es tracta de la polèmica reforma de la llei de política lingüística

Agències 17/05/2022
Josep Rius (JxCat), Mònica Sales (JxCat) i Marta Vilalta (ERC) paarlant als passdissos del Parlament Data de publicació: dimarts 17 de maig del 2022, 12:47 Localització: Barcelona Autor: Marta Sierra

ERC, PSC i comuns donen 24 hores a Junts per arribar a un acord sobre un text legal que doni resposta a la sentència del TSJC que fixa el 25% en castellà. Segons fonts dels tres grups parlamentaris es tracta d’una “última oportunitat” perquè encara que Junts finalment no s’hi sumi tenen previst forçar la convocatòria d’una Junta de Portaveus extraordinària perquè el ple de la setmana que ve voti sobre aquesta qüestió.

No han volgut concretar si es tracta de la polèmica reforma de la llei de política lingüística, però han garantit que serà un text legal aprovat pel Parlament. I és que consideren que amb un decret del Govern, tal com proposa Junts, no n’hi ha prou.

Els tres grups parlamentaris recorden que el Parlament s’ha de pronunciar ja, perquè el termini fixat pel TSJC per executar la sentència acaba el 31 de maig. “O la setmana que ve o ho deixem en mans dels tribunals”, han assegurat.