Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Ubasart en contra de reformar la malversació per por a exculpar centenars de corruptes

|

- Publicitat -

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, ha demanat “rigor” en el debat sobre la reforma del delicte de malversació. En una entrevista a ‘La Vanguardia’ ha dit que si hi acaba havent una modificació ha de ser “molt quirúrgica” i “ben orientada perquè no sigui que la corrupció no està penada”. “És un debat interessant i hauríem de poder-lo fer des del rigor i no des d’una batalla partidista”, afegeix. En relació a la sedició, assegura que la derogació era “una necessitat” que “arriba tard”, mentre que ha demanat “prudència” en relació al delicte de desordres públics agreujats.

Publicitat

“Agafem la qüestió amb prudència, una cosa és el text que entra al Congrés i una altra el que surti del tràmit parlamentari i finalment com l’apliquin els jutges, que ha de ser coherent amb el respecte als drets fonamentals i ha de garantir el dret a protesta”, ha advertit.

En relació a les presons catalanes, que depenen del seu Departament, Ubasart ha dit que estan engegant problemes pilot per prevenir el suïcidi als centres penitenciaris, que ha augmentat en els darrers anys. La consellera ha dit que s’ha de treballar per una taxa de suïcidi zero. “Un sol suïcidi és un fracàs de la política penitenciària”, ha afirmat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió