Dimarts, 1 de desembre de 2020 - Edició 859
La República

Txarango defensa un concursant d’OT odiat pel nacionalisme espanyol per cantar una cançó seva en català

El concursant terrassenc d’aquesta edició de ‘Operación Triunfo’, Miki Núñez, cantarà -en la propera gala- la cançó del grup ‘Txarango’, ‘Una lluna a l’aigua’. La notícia que la primera banda […]

Redacció
Redacció 17/11/2018
El grup 'Txarango'/ Twitter @Txarango

El concursant terrassenc d’aquesta edició de ‘Operación Triunfo’, Miki Núñez, cantarà -en la propera gala- la cançó del grup ‘Txarango’, ‘Una lluna a l’aigua’. La notícia que la primera banda en català sonarà a l’escenari del programa ha creat polèmica a Twitter entre el nacionalisme espanyol més ranci, que en cap moment ha criticat que es canti en altres idiomes com l’anglès, l’italià o el francès. No és -amb tot- el primer cop que sorgeix una polèmica similar al programa de la televisió pública espanyola: recentment, un exconcursant andalús, Dave, va ser durament criticat per tuitar en català.

Davant aquesta situació, Txarango ha fet una publicació a Twitter per recolzar Miki Núñez, on li asseguren que intentaran veure la gala tot i que es troben a Brasil per donar suport a “les comunitats indígenes ara que passen moments difícils amb l’entrada de la ultradreta”.

Relacionats