Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

TV3 estrenarà el 18 de gener la sèrie ‘Altsasu’ que PP i Cs van intentar censurar a Euskal Telebista

|

- Publicitat -

TV3 estrenarà dilluns que ve, 18 de gener, a les deu de la nit, la sèrie ‘Altsasu’, una ficció inspirada en la història real dels vuit joves d’aquesta població acusats i condemnats injustament per terrorisme. La sèrie consta de quatre capítols de 50 minuts cadascun i és una creació original d’Asier Urbieta. La seva estrena el passat mes de desembre a Euskal Telebista va generar una forta controvèrsia perquè els inquisidors de torn van intentar censurar-la. Diputats del PP i Cs van portar la sèrie al Parlament basc, concretament a la sessió de control al govern, preguntant al conseller de Cultura i Política Lingüística, Bingen Zupiria, per aquesta producció i sol·licitant-ne la seva retirada. Si als unionistes no els agrada, bon senyal.

Publicitat

La documentació oficial i les cròniques dels fets són la columna vertebral del relat, sobre la qual s’han narrat i ficcionat els girs vitals dels personatges. La sèrie, que vol ajudar a reflexionar sobre el cas, ha tingut bona crítica i també bona audiència, especialment entre el públic euskaldun. La sèrie es va rodar en diverses localitzacions d’Altsasu, Pamplona, Oiartzun i fins i tot a la presó de Segòvia.

El web de la sèrie: https://www.eitb.eus/eu/telebista/programak/altsasu/

Et pot interessar  La Catalunya Nord recuperarà la cobertura mediàtica: la CCMA reobrirà les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio a Perpinyà
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió