Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Turull crida a la unitat i a recosir complicitats: “Quan anem a l’una, som imbatibles”

També aposta perquè l’independentisme passi a l’acció “perquè si no estarem cada cop més esclafats per la repressió”

Gerard Gort 22/12/2020
Pla mitjà de l'exconseller de la Presidència Jordi Turull parlant des del balcó de l'ajuntament de Parets del Vallès en l'acte de rebuda amb motiu del tercer grau penitenciari, el 17 de juliol del 2020.

L’exconseller de la Presidència condemnat i empresonat per l’1 d’Octubre, Jordi Turull, aposta perquè l’independentisme passi a l’acció “perquè si no, estarem cada cop més esclafats per la repressió”. També defensa un govern netament independentista: “Totes les forces independentistes hi haurien d’estar convidades”. Ho ha manifestat aquest dimarts des de la presó de Lledoners en una entrevista telefònica a El Matí de Catalunya Ràdio.

En plena espiral de retrets entre independentistes que s’accentuen a mesura que s’apropen les eleccions, Turull ha defensat que cal recosir complicitats i ha fet una crida a la unitat: “quan anem a l’una, quan hi ha unitat basada en la lleialtat i la confiança som imbatibles. L’1-O n’és una mostra. Va ser una gran victòria que l’Estat no va poder aturar, malgrat tots els recursos que hi va posar”. En aquest sentit diu que el 14-F es pot fer un nou pas endavant i que més important que quin partit guanyi és que guanyi l’independentisme. Espera que el president Carles Puigdemont acabi encapçalant la llista de Junts, ja sigui a Barcelona o en qualsevol altra demarcació.

Podeu escoltar l’entrevista íntegrament en aquest àudio: