Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Turull acusa Felipe VI i l’Estat de “trinxar drets i llibertats” en la seva persecució a l’independentisme

El pres polític indultat ha lamentat que l’Estat i Felipe VI persegueixin l’independentisme a costa de drets i llibertats

Redacció 03/10/2021
Imatge de Laura Borràs, presidenta del Parlament, Jordi Turull i Josep Rull, presos polítics indultats, amb altres assistents en la manifestació del 3-O

Jordi Turull, el conseller de Presidència el 2017 i pres polític indultat, ha volgut donar el seu punt de vista en la manifestació del 3 d’octubre.

Turull ha ressaltat que “la gent persisteix en la voluntat de fer efectiu el resultat de l’1 d’octubre” i en destaca la dignitat nacional i democràtica.

També ha criticat que “a costa de trinxar del que sigui, de trinxar drets i llibertats” Felipe VI i l’Estat no afluixa en la persecució a l’independentisme.

El pres polític ha lamentat l’actitud de l’Estat, que al seu entendre va entonar “l’A Por Ellos policial i Judicial” i n’ha responsabilitzat el monarca. “El món va cap a més llibertats i no cap a més repressió. I per això guanyarem” ha afirmat.

Josep Rull també ha volgut dir la seva i ha publicat una piulada amb fotografies de la manifestació, entre les quals hi havia una que s’ha fet amb Laura Borràs, Jordi Turull i altres assistents. “Persistim, tossudament alçats!” ha reblat.