Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Tsunami Democràtic refusa les acusacions de terrorisme i considera “un pas indispensable” que Espanya “segui i dialogui”

Critica les operadores de telefonia per bloquejar-li webs i pregunta a la UE si “pot acceptar” que la llibertat d’expressió “quedi trepitjada”

Agències 25/10/2019
Pla d'una noia que mostra un cartell de Tsunami Democràtic cridant a la gent a mobilitzar-se a l'aeroport

Tsunami Democràtic ha refusat a través d’un comunicat les acusacions de “violència i terrorisme” que s’aboquen sobre el col·lectiu i ha subratllat que “si l’Estat considera que manifestar-se, protestar o fer campanyes no violentes és terrorisme, el problema el té l’Estat, no els que protesten”. Alhora, l’entitat ha anunciat que continuarà fent accions per “fer evident” que la solució a la crisi passa per “drets, llibertat i autodeterminació”, i ha considerat “un pas indispensable” que Espanya “segui i dialogui”. A banda, el moviment també ha mostrat el “rebuig absolut a les agressions policials i a la repressió exercida contra manifestants” i ha subratllat que “sovint” es fa amb “tàctiques i eines prohibides a Catalunya”.

En paral·lel, Tsunami Democràtic, que ha mostrat suport “incondicional” als periodistes que aquests dies han vist “coartat” el seu dret a informar, ha criticat el “compromís” amb la llibertat d’expressió de les operadores de telefonia que els han bloquejat els webs. I alhora s’ha preguntat si la UE “pot acceptar” que aquesta llibertat “quedi trepitjada dia rere dia en un estat membre”.

Finalment, el col·lectiu ha animat tothom a participar a la manifestació unitària de dissabte 26 d’octubre a Barcelona, “que té el suport de 115 entitats, sindicats i col·legis professionals”.