Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023
Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023

Trontollen les sancions cap a Rússia: Europa discuteix la seva “efectivitat”

|

- Publicitat -

Els ministres d’Exteriors de la Unió Europea negocien aquest dilluns “l’efectivitat” de les sancions imposades fins ara a Rússia com a resposta a la invasió d’Ucraïna, amb l’opció de vetar el petroli sobre la taula. “Parlar sobre Ucraïna vol dir parlar de l’efectivitat de les sancions, les ja decidides i els propers passos”, ha assegurat l’alt representant de la diplomàcia europea, Josep Borrell, a l’arribada de la reunió, que se celebra a Luxemburg. El ministre espanyol, José Manuel Albares, ha defensat que cal “evitar el finançament de la guerra de Putin amb diners i fons europeus” però, alhora, “pensar en la necessitat de no desestabilitzar certs països amb una estructura energètica molt vinculada a Rússia”.

Publicitat

“Espanya serà solidària amb les decisions que es prenguin conjuntament a la Unió Europea”, ha afirmat el diplomàtic espanyol.

Per la seva banda, el ministre d’Exteriors irlandès, Simon Coveney, ha afirmat que el seu país defensa, des de fa temps, que calen accions àmplies contra Rússia que incloguin el petroli. “Però sabem que és molt difícil per a alguns països, i cal una posició unida”, ha afirmat.

El ministre irlandès ha remarcat que la Comissió Europea ja està treballant en un futur paquet de sancions que inclouria el petroli. “La UE gasta centenars de milions d’euros en importar petroli, que contribueix a finançar la guerra, i creiem que s’ha de tallar aquest finançament encara que creï grans problemes”, ha puntualitzat.

En la mateixa línia, el seu homòleg lituà, Gabrielius Landsbergis, ha indicat que “la feina ja ha començat per aconseguir el consens” necessari per incloure el petroli en les sancions contra Rússia. “Espero que aquesta vegada funcioni”, ha afirmat.

Més combats al Donbass

D’altra banda, Borrell ha explicat que la Unió Europea espera que la guerra s’intensifiqui en els propers dies a la zona del Donbass. “Em temo que les tropes russes s’amunteguen a l’est, per atacar el Donbass. Ucraïna n’està al cas”, ha indicat l’alt representant de la Política Exterior de la Unió Europea.

Publicitat

Més notícies

Opinió