Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Troben vint migrants viatjant d’amagat en un camió a l’alçada d’Alcover

|

- Publicitat -

Vint migrants han estat trobats aquest dimecres al migdia viatjant clandestinament en un camió. El conductor del vehicle, que havia sortit del port de Tarragona i anava en direcció Saragossa, ha sentit sorolls a l’interior del contenidor que transportava per la C-14 i a l’alçada d’Alcover (Alt Camp) ha alertat els Mossos d’Esquadra.

Publicitat

Els agents hi han trobat vint homes d’entre 20 i 40 anys, que tot apunta serien d’Afganistan i haurien arribat d’amagat en vaixell des de Turquia. L’Ajuntament d’Alcover ha habilitat el pavelló municipal per fer-los el reconeixement mèdic i donar-los menjar i beure. L’exploració mèdica l’han feta nou dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Totes les persones es troben bé de salut.

El camioner ha donat l’avís cap a la una del migdia i l’exploració del vehicle s’ha fet al parc de bombers d’Alcover. Els Mossos d’Esquadra han derivat el cas a la Policia Nacional, que s’encarrega de qüestions relacionades amb estrangeria. L’alcalde d’Alcover, Robert Figueras, ha explicat a l’ACN que han posat a disposició dels mossos el pavelló municipal. “Els hem donat aigua, sucs i els hem proporcionat entrepans, perquè poguessin menjar”, ha indicat.

El contenidor hauria arribat a Tarragona procedent d’Izmir (Turquia), a través d’una ruta comercial que tenen oberta els dos ports. Al port tarragoní tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil fan controls aleatoris de les mercaderies.

Et pot interessar  VÍDEO | Tensió a les portes del 'The District': activistes per l'habitatge llancen pintura contra els assistents
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió