Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Tres universitats catalanes entre les 250 millors del món

Tres universitats catalanes i dues de l’Estat s’han situat entre les 500 millors del món en la classificació anual que elabora la publicació anual Times Higher Education. La Universitat Pompeu […]

Redacció
Redacció 26/09/2018
Universitat Pompeu Fabra / Europa Press

Tres universitats catalanes i dues de l’Estat s’han situat entre les 500 millors del món en la classificació anual que elabora la publicació anual Times Higher Education. La Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, que aconsegueix el lloc 135, és la que obté un millor lloc de totes les de l’Estat.

La 15ª edició de la classificació de Times Higher Education ha estat presentada aquest dimecres 26 de setembre i inclou 1.250 institucions d’educació superior de 86 països de tot el món.

La Universitat d’Oxford (Regne Unit) encapçala el rànquing per tercer any consecutiu, seguida de la també britànica Universitat de Cambridge i la nord-americana Universitat d’Stanford.

Els Estats Units i el Regne Unit copen els deu primers llocs, mentre en l’onzena posició apareix l’Escola Politècnica Federal de Zuric (Suïssa).

Respecte a les universitats de l’Estat, després de la Pompeu Fabra se situen dues universitats més de la capital catalana: l’Autònoma de Barcelona (UAB), en la posició 145, i més allunyada la de Barcelona (UB), que es troba entre les 250 millors del món.

Per darrere d’aquestes tres universitats barcelonines es troben la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat de València, que pugen llocs i se situen entre les 500 millors de la classificació, mentre la Universitat de les Illes Balears ascendeix fins a quedar inclosa en les 600 més destacades.

“Les dades posen de manifest un molt bon any per a Espanya, que no només aconsegueix un rècord de 38 institucions en la classificació mundial, sinó que les seves millors universitats també estan escalant llocs en el llistat global”, ha afirmat el director editorial de les classificacions globals de Times Higher Education, Phil Baty.

Japó supera el Regne Unit

Els Estats Units, amb 172 universitats, és el país amb més institucions en el rànquing de Times Higher Education, seguit del Japó, que amb 103 supera el Regne Unit, que compta amb 98. En quart lloc se situa la Xina, amb 72 universitats a la classificació.

Entre les novetats d’aquesta edició, destaca la Universitat de Bagdad per convertir-se en la primera entrada de l’Iraq en la classificació en 15 anys, situant-se entre els llocs 801 i 1000, amb el major rendiment en impacte de referències (influència en investigació) i col·laboració investigadora internacional.

La Universitat de les Índies Occidentals es converteix en la primera entrada de Jamaica, unint-se al llistat entre els llocs 501 i 600, amb una forta perspectiva internacional.

Kazakhstan, el Nepal i Tanzània també se sumen a la classificació per primera vegada aquest any, mentre que Sèrbia torna després d’un any absent.