Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Trencadissa a l’ANC: Pesarrodona abandona la vicepresidència i 13 membres del Secretariat Nacional dimiteixen

Pesarrodona: “A vegades hi ha massa egos que cal superar”

Redacció 18/02/2023
La presidenta i el vicepresident de l'ANC, Dolors Feliu i Jordi Pesarrodona, a la manifestació. Data de publicació: dimarts 06 de desembre del 2022, 13:56 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

La crisi a l’Assemblea Nacional Catalana s’intensifica. El seu vicepresident, Jordi Pesarrodona, ha presentat la seva dimissió, i 13 membres del Secretariat Nacional han decidit abandonar el càrrec. El sector crític amb la presidència de Dolors Feliu s’ha fet notar durant la reunió del Secretariat, al llarg d’aquest dissabte. L’entorn contrari a Feliu havia advertit que dimitiria si la presidenta no afrontava una qüestió de confiança. I així ha estat.

La dimissió en bloc dels 13 dirigents és conseqüència de la crisi que va esclatar quan el sector de Feliu va proposar l’impuls d’una llista cívica de cara a les eleccions vinents al Parlament. Els secretaris que avui han dimitit van rebutjar la iniciativa i van exigir canvis a una direcció que acusen d’autoritària.

Pesarrodona ha plegat com a vicepresident, però continuarà sent membre del Secretariat, que ara té 13 vacants que l’entitat haurà de rellevar. El coordinador Uriel Bertran recentment també ha anunciat que fa un pas al costat.

Pesarrodona: “A vegades hi ha massa egos que cal superar”

D’altra banda, el vicepresident sortint de l’ANC, Jordi Pesarrodona, ha afirmat en una entrevista a 8TV que “a vegades hi ha massa egos i massa capelletes que cal superar”. Pesarrodona també ha detallat que va intentar fer de “mediador” entre els dos blocs de l’entitat, però que no se’n va sortir.

“He fet un pas al costat per una qüestió de confiança al comitè permanent, mai he estat allà només per tenir un càrrec”, ha avisat, tot defensant la unitat absoluta de l’independentisme”.