Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Uriel Bertran fa un pas al costat per calmar les tensions dins l’ANC renunciant a la vicepresidència

|

- Publicitat -

Uriel Bertran, l’actual coordinador de Comissió de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que el pròxim mes de maig havia d’assumir la vicepresidència de l’entitat en substitució de l’actual vicepresident, Jordi Pesarrodona, ha anunciat que fa un pas al costat per calmar els ànims i les tensions que es viuen dins l’organització. Bertran ha comunicat que renuncia a la vicepresidència a través de Twitter, on ha aprofitat per lloar la “bona feina” de l’actual vicepresident, tot expressant que l’objectiu d’aquesta decisió és “que totes les veus continuïn”. Així, Pesarrodona, que representa el corrent més crític de l’ANC, i que a causa de l’empat que va haver-hi entre els dos havia de cedir el càrrec, continuarà ostentant la vicepresidència de l’entitat, almenys per ara.


L’ANC viu moments convulsos arran de la proposta d’impulsar una llista cívica que agrupi les entitats independentistes que aposten per la via unilateral de cara les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. La proposta ha provocat una important divisió interna que es va fer palesa amb la dimissió de Mònica Batalla, membre de la direcció política, així com amb l’amenaça de dimitir en bloc per part d’una vintena de secretaris nacionals.

Publicitat

A la vegada, també han sorgit crítiques respecte al tarannà “poc democràtic” de la cúpula de l’entitat, que l’Assemblea ha intentat desmentir amb un comunicat emès el matí d’aquest divendres, 17 de febrer, en el qual defensa la seva democràcia interna i rebutja les “filtracions” que hi ha hagut. L’escrit també recorda que l’impuls de la llista cívica va ser avalat pels mateixos socis de l’entitat que, via esmenes, van incloure l’impuls d’aquesta llista cívica en el full de ruta, el qual posteriorment va ser aprovat pel 96% dels membres de ple dret.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell cancel·la l'acte amb Aliança Catalana per manca de recursos econòmics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut