Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Torra: “La repressió no guanyarà a l’autodeterminació”

El president de la Generalitat, a més de comparèixer al ple del Parlament, demanarà una reunió urgent a Pedro Sánchez i el rei Felip VI

Aleix Ramirez Morlans 14/10/2019
Quim Torra, president de la Generalitat / Junts per Catalunya

Quim Torra ha expressat el seu rebuig frontal a la sentència del Procés, en una declaració institucional des del Palau de la Generalitat. Junt amb la resta de membres del Govern, Roger Torrent Artur Mas, Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert, entre altres autoritats; Torra considera que el veredicte del Suprem “és un insult a la democràcia i un menyspreu a la societat catalana”.

El Govern ha expressat el seu escalf als condemnats i les seves families, “s’han vulnerat els drets fonamentals dels catalans”. En aquest sentit, el president de la Generalitat adverteix que “la repressió no guanyarà a la democràcia i l’autodeterminació”. A curt termini, Torra ha anunciat que compareixerà al ple del Parlament i també demanarà, per carta, una reunió urgent a Pedro Sánchez i Felip VI per tractar el nou escenari que s’obre amb la sentència.

L’ACM i l’AMI insten els ajuntaments a aturar l’activitat institucional durant 72 hores

Al seu torn, l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència insten els ajuntaments a aturar l’activitat institucional durant 72 hores. En aquests tres dies, demanen als alcaldes que convoquin un ple extraordinari per aprovar una moció en resposta a la sentència del judici del Procés. Els presidents de l’ACM, Lluís Soler, i de l’AMI, Josep Maria Cervera, han assegurat aquest dilluns que Quim Torra ha convocat un acte el dia 26 d’octubre al Palau de la Generalitat i conviden a les institucions municipals a participar-hi. Soler ha explicat que les dues associacions han viscut la resolució judicial amb “consternació absoluta” i que volen mostrar “el més clar i contundent rebuig”.