Dimecres, 23 de setembre de 2020 - Edició 790
La República

Torra insta la UE a establir un mecanisme d’integració per a “nous estats”

Compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, i el president de Flandes, Jan Jambon.

Avatar
Agències 30/11/2019
Compareixença de premsa del MHP Quim Torra conjuntament amb ell president de Flandes, Jan Jambon | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha instat la Unió Europea (UE) a establir un mecanisme “que pugui permetre la integració de nous estats independents nascuts per vies democràtiques” dins de la Unió.

Ho ha dit en una compareixença conjunta en català, anglès i flamenc amb el president de Flandes, Jan Jambon, amb qui s’ha reunit aquest dissabte al Palau de la Generalitat; després de la trobada tots dos dirigents han escoltat, des del Pati dels Tarongers, el carilló de la Generalitat, que ha interpretat l’himne de Flandes.

Torra ha defensat el dret d’autodeterminació pacífica com la “base per a una solució política a Catalunya”, ha reclamat un referèndum com el d’Escòcia i ha assegurat que confia en la justícia belga, sobre els casos de l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers a Bèlgica .

Ha defensat que la democràcia és el camí per accedir a la llibertat i que “la fórmula al segle XXI no pot ser una altra que l’exercici de el dret a l’autodeterminació”, i ha afegit que s’ha d’escoltar a la voluntat popular.

El president català ha explicat que a la reunió han parlat de la col·laboració entre Flandes i Catalunya i ha cridat a “sumar la força de les nacions sense estat”, després del que ha agraït la solidaritat de la vila flamenc.

“EXILIATS, EN UN BON LLOC”
“Davant la deriva repressiva del Regne d’Espanya, els exiliats estan en un bon lloc”, ha afirmat Torra, que ha agraït com han estat acollits l’expresident Puigdemont i els exconsellers.

Relacionats