Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

Torra fa una crida a Vic a “reprendre” l’objectiu de la independència

Milers de persones han participat en la Marxa dels Vigatans, que ha comptat amb la participació de Marta Rovira i Carles Puigdemont

Agències 07/09/2019
Pla general de l'espectacle on s'ha recordat als presos polítics

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha apel·lat a la necessitat d’aprofitar la propera Diada per “reprendre” l’objectiu de la independència. Torra, que ha participat en la Marxa dels Vigatans a Vic, ha fet una crida a “confiar” en el govern i posar “la llibertat i la independència” com a prioritat. Conjuntament amb el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, han fet una crida a la unitat. L’acte, que ha omplert la plaça Major, ha comptat amb la participació per videoconferència de Marta Rovira.

La dissetena Marxa dels Vigatans s’ha iniciat amb l’arribada de les 36 columnes de foc des dels diversos pobles d’Osona. Amb el foc envaint la plaça Major i abans dels parlaments, l’acte no ha oblidat als presos polítics i als exiliats. Primer a través de les projeccions i, seguidament, pels mateixos protagonistes.

La secretària general d’ERC i vigatana, Marta Rovira, ha estat la primera a aparèixer en pantalla i reiterar que cal “persistir” per assolir l’objectiu de la independència. Rovira, des de Suïssa i acompanyada dels seus familiars, ha recordat la importància de la Diada per demostrar que “seguim sent forts, determinats i som molts”. També Carles Puigdemont, a través d’un missatge enregistrat, s’ha volgut adreçar als assistents per fer un clam a la unitat i a mantenir-se “forts” “per tot el que ha de venir”.

Mauri i Torra fan una crida a participar en la Diada

Durant els parlaments, tant el president de la Generalitat, Quim Torra, com el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, han fet una crida a la participació en la Diada. El responsable d’Òmnium, a més, ha instat a “mantenir la flama de la dignitat i la vida col·lectiva” davant la que serà “una sentència injusta” i a la que és “imprescindible respondre sortint de nou al carrer”. Mauri, que aquest divendres ha visitat a Jordi Cuixart a Lledoners, ha volgut llegir una carta d’aquest en la que demanava “coratge” i instava a “omplir de nou” els carrers per dir “no a la repressió”.

Per la seva part, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha recalcat que cal aprofitar la Diada “per reprendre el que ara ha de ser l’objectiu, la independència”. Torra ha demanat “coratge” i “confiança” als assistents, a banda d’apel·lar a la necessitat d’anar “junts” per defensar la llibertat de Catalunya. Les seves paraules han anat, primer, aclamades pel públic a través d’un llarg aplaudiment del que s’ha passat a clams a favor de la llibertat dels líders independentistes i a la unitat.