Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Torra diu que la pandèmia constata una “societat líquida i menys estable”

El president defensa que els estats petits tenen més “flexibilitat” davant d’uns estats grans “lents i rígids”

Avatar
Agències 12/04/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, en una compareixença al Palau de la Generalitat. Imatge del 15 de març de 2020. (Horitzontal)

El president de la Generalitat, Quim Torra, assegura en un article a ‘El Punt Avui’ que la pandèmia de coronavirus demostra que vivim “en una societat líquida i menys estable”. En aquest sentit, i davant de la consciència de la “fragilitat de la vida”, Torra advoca per “adaptar també les estructures socials i, concretament, les administracions i les institucions col·lectives per fer-les més adequades”. El president també assegura que els estats petits tenen amb “claredat” un “avantatge” per la seva “celeritat, proximitat i flexibilitat davant d’uns estats grans lents, allunyats i rígids”.

Torra afirma en l’article que la “consciència de la fragilitat” de la vida pot portar a “destriar millor allò que és important d’allò que és superflu” i reconsiderar a que es dediquen “hores, recursos i esforç dels individus, institucions o mitjans de comunicació”.

 

El president destaca que durant la pandèmia l’aïllament s’ha convertit en una “forma de solidaritat”, un concepte “antagònic” al que hi havia fins ara i que malgrat semblar “paradoxal” pot permetre “estar més preparats per a futures epidèmies que puguin venir”.

 

Torra lamenta “l’impacte immediat” del coronavirus en morts amb “noms i cognoms”. “Uns morts que no podem acompanyar com voldríem les últimes hores de vida que no podem acomiadar col·lectivament com ens agradaria”, diu el president.

 

En aquest sentit, diu que hi haurà canvis “més o menys profunds” en la mesura en què “vivim, ens relacionem i ens organitzem com a societat”. Així, Torra destaca que un cop superada la pandèmia caldrà fer una “reflexió col·lectiva com a país amb la determinació històrica de persistir”.